Tuburile pentru colectarea deșeurilor menajere solide nu au fost încă închise

  • 14 Ianuarie 2021 11:28
Tuburile pentru colectarea deșeurilor menajere solide nu au fost încă închise

Tuburile pentru colectarea deșeurilor menajere solide, care mai există în unele blocuri locative din Chișinău, nu au fost deocamdată sigilate, deși un astfel de proiect a fost votat de Consiliul municipal Chișinău încă în februarie 2020.

Contactat de IPN, șeful Secției amenajare și salubrizare al Direcției generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA),Vasile Efros, a precizat că se lucrează încă la partea logistică a proiectului.  Mai întâi vor fi amenajate platformele externe pentru colectarea deșeurilor, vor fi puse containerele, apoi vor fi sigilate tuburile.

Potrivit lui Vasile Efros, procesul este de durată pentru că unele persoane mai întâi și-au dat acordul pentru închiderea tuburilor, apoi s-au răzgândit. „Anul trecut ei au zis: da. S-au pregătit schemele de amplasare. Apoi s-au strâns semnături împotrivă și s-a anulat intenția”, explică responsabilul de la DGLCA.

În Chișinău mai rămân în jur de 1700 de tuburi de colectare a deșeurilor. Anul trecut s-a reușit amenajarea a 55 de platforme externe pentru colectarea deșeurilor. Cel puțin în 45 de blocuri tuburile trebuiau deja să fie sigilate, dar locatarii nu au fost de acord cu spațiile pe care au fost amenajate platformele externe. A fost nevoie de replanificări.

„Acum se lucrează la partea logistică, când aceasta va fi definitivată, vor fi puse containerele și, odată ce se vor pune containerele în platforme, se evacuează containerele de la scară, se închid tuburile”, a precizat Vasile Efros.

Pentru continuarea proiectului, în bugetul municipal pentru anul curent au fost prevăzuți 5 milioane de lei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău