Trupurile celor doi români uciși în Kabul au fost repatriate

  • 10 Septembrie 2019 16:45
Trupurile celor doi români uciși în Kabul au fost repatriate Digi24.ro

Trupurile celor doi români morți în atentatele din Kabul, de săptămâna trecută, au fost aduse în țară. Ceremonia de repatriere a sublocotenentului post-mortem Ciprian-Ștefan Polschi și a lui Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, a avut loc marți, în Baza 90 din Otopeni, potrivit Digi24.ro.

Sublocotenentul Ciprian-Ștefan Polschi îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul. El și-a pierdut viața joia trecută în urma exploziei unei mașini-capcană în apropiere de Green Zone, din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu, notează sursa citată

Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, a decedat în cursul nopții de 2 spre 3 septembrie, în timpul unui atac terorist care a avut loc în campusul în care își desfășura activitatea Ambasada României la Kabul.

Cei doi eroi au fost decorați post-mortem de președintele României cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău