Trupele Wagner vor reintra pe frontul ucrainean în luna august, anunță șeful grupării

  • 14 Iunie 2023 16:37
Trupele Wagner vor reintra pe frontul ucrainean în luna august, anunță șeful grupării

Evgheni Prigojin, șeful companiei militare private rusești Wagner, a declarat că trupele sale se vor întoarce pe frontul ucrainean în luna august, transmite CNN, citat de Rador.

"Ne odihnim și ne pregătim. Pe 5 iunie am plecat, iar pe 5 august, conform previziunilor, PMC Wagner va continua, în deplină pregătire de luptă să execute sarcinile care au fost stabilite" - a declarat Evgheni Prigojin într-un comentariu video, vorbind cu jurnaliștii în regiunea rusească Ulianovsk.

Videoclipul a fost distribuit marți prin intermediul Orchest Wagnera, canalul său neoficial pe Telegram. Serviciul de presă al lui Evgheni Prigojin a confirmat marți, 13 iuie, că acesta a vizitat Ulianovsk împreună cu Viktor Bout, fostul ofițer sovietic și traficant de arme condamnat și apoi eliberat în cadrul unui schimb de prizonieri (în schimbul vedetei americane de baschet Brittney Griner).

Prigojin a declarat anterior că luptătorii Wagner vor fi înlocuiți de forțele regulate ruse în zona Bahmut și vor fi relocați departe de liniile de front. Grupul său a capturat luna trecută orașul Bahmut, aflat pe linia frontului, dar recent Ucraina a revendicat progrese în zonă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău