Trupele ucrainene au doborât un elicopter rusesc pe Insula Șerpilor (video)

  • 08 Mai 2022 11:18
Trupele ucrainene au doborât un elicopter rusesc pe Insula Șerpilor (video)

Forțele armate ale Ucrainei au distrus un elicopter rusesc care transporta trupe de desant - transmite RBC, precizând că operațiunea a avut loc pe Insula Șerpilor. Duminică dimineață, Comandamentul Operațional "Sud" a publicat pe Facebook o înregistrare video cu momentul atacului ucrainean asupra invadatorilor ruși.

"Nu trebuie să ne oprim din a alunga inamicul de pe întreg pământul nostru, chiar și de pe o insulă mică, de pe mare și din aer" - a scris comandamentul, în mesajul postat pe Facebook.

Câteva detalii despre atacul forțelor ucrainene asupra elicopterului rusesc au fost dezvăluite anterior de purtătorul de cuvânt al Administrației Militare Regionale Odesa, Serhi Bratciuk. "Există un răspuns din partea forțelor noastre armate: Insula Șerpilor, care, din punct de vedere administrativ, face parte din regiunea Odesa, devine un fel de Ciornobaivka maritimă (la Ciornobaivka, localitate din regiunea Herson, armata rusă a fost învinsă de 18 ori de către trupele ucrainene, n.r.). Un elicopter cu un echipaj de orci (așa cum îi numesc ucrainenii pe invadatorii ruși, n.r.) la bord a fost distrus acolo în timpul nopții" - a menționt Bratciuk.

Anterior, Comandamentul Operațional "Sud" a anunțat că, în cursul zilei de sâmbătă, în apropiere de Insula Șerpilor, forțele armate ucrainene au distrus o navă rusească de desant din clasa "Serna" și două nave de asalt "Raptor". Navele respective au fost distruse cu drone Bayraktar. Potrivit comandamentului, o altă navă "Raptor" a fost avariată semnificativ, iar 46 de ruși care făceau parte din echipaj au fost uciși.

Sursa: RBC/Rador

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău