Trupele siriene au ajuns la granița cu Irakul

  • 10 Iunie 2017 17:47
Trupele siriene au ajuns la granița cu Irakul

Trupele guvernamentale siriene și milițiile aliate cu acestea au ajuns vineri la granița cu Irakul, în apropiere de baza militară de la Tanf, a declarat un comandant pro-guvernamental citat de Reuters.

"Primele unități ale armatei și aliații lor au ajuns la frontiera Siriei cu Irakul, la nord-est de Tanf", a declarat comandantul străin al unei grupări militare care îl susține pe președintele sirian Bashar al-Assad. Informația a fost confirmată de organizația neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului. Pentru a ajunge la graniță, trupele siriene au ocolit o zonă controlată de rebelii susținuți de SUA.

Regiunea din jurul orașului Tanf, unde Statele Unite pregătesc într-o bază militară forțele locale care luptă împotriva Statului Islamic, este critică pentru aliații iranieni ai regimului de la Damasc și ar putea deschide o cale terestră de aprovizionare de la Teheran către Irak, Siria și Liban. Marți, aviația americană a lovit a doua oară în ultimele săptămâni combatanții pro-guvernamentali, care potrivit Statelor Unite amenințau militarii americani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău