Trupele ruse controlează peste 75% din Bahmut, susține un lider prorus din Donețk

  • 10 Aprilie 2023 19:59
Trupele ruse controlează peste 75% din Bahmut, susține un lider prorus din Donețk

ahmut nu este complet "eliberat", trupele ruse controlând peste 75% din oraș, pe care rușii îl numesc Artiomovsk, a declarat luni Denis Pușilin, liderul interimar al regiunii Donețk numit de Moscova, potrivit Agerpres.


"Pot spune cu absolută certitudine că unitățile noastre controlează mai mult de 75% din oraș", a declarat Pușilin la televiziunea de stat rusă, adăugând că au loc în continuare lupte intense în partea de vest a orașului.

În același timp, trupele ruse avansează pe frontul de la Avdiivka, a adăugat el.

"În zona localității Avdiivka și în împrejurimile sale, unitățile noastre înregistrează progrese importante. Asta se face cu un preț foarte mare", a declarat el.

Pușilin a adăugat că scopul soldaților ruși este de a îndepărta forțele ucrainene la o distanță suficientă pentru a asigura securitatea regiunii Donețk și a preveni atacurile dinspre Avdiivka.

Liderul prorus al regiunii Donețk a relatat într-o înregistrare video despre vizita sa la Bahmut și a promis că autoritățile ruse vor reconstrui orașul devastat, așa cum o fac la Mariupol, oraș-port la Marea Azov, cucerit de forțele ruse în luna mai anul trecut, după mai multe săptămâni de asediu și bombardamente.

Separat, grupul paramilitar privat Wagner a publicat o scrisoare deschisă prin care încearcă să atragă în rândurile sale voluntari cu vârste cuprinse între 21 și 60 de ani, pentru a fi trimiși în zona de război din Ucraina, promițându-le retribuții mai mari decât în armata rusă, transmite dpa.

Serviciul militar satisfăcut nu este o condiție prealabilă, se precizează în textul difuzat pe rețele de social media.

Șeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a confirmat luni că scrisoarea de la "serviciul său de recrutare", care conține și numere de telefon, este autentică.

Celor care se vor înscrie li se promite o retribuție lunară de 240.000 de ruble (2.939 dolari), precum și diferite bonusuri.

Retribuția în cadrul grupului de mercenari Wagner este semnificativ mai mare decât solda de 195.000 de ruble oferită de Ministerul rus al Apărării, unde posturile la nivel de comandă sunt retribuite cu până la 243.000 de ruble lunar.

Grupul Wagner a pierdut recent mulți combatanți în luptele de la Bahmut, în estul Ucrainei, și, prin urmare, are nevoie urgentă de oameni. Prigojin a declarat recent că va înființa centre de recrutare în toată țara.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău