Trump susține că declanșarea noii proceduri de impeachment provoacă o "imensă furie", dar afirmă că nu vrea violență

  • 12 Ianuarie 2021 18:25
Trump susține că declanșarea noii proceduri de impeachment provoacă o

Președintele Donald Trump, care este sub presiune să demisioneze după ce susținătorii săi au luat cu asalt clădirea Congresului săptămâna trecută, a declarat marți că există o imensă furie în rândul susținătorilor săi din cauza acțiunilor întreprinse de democrați pentru a declanșa o doua procedură de impeachment din mandatul său, dar a precizat că nu dorește violență, relatează Reuters și AFP, citate de Agerpres.

Președintele american la final de mandat a declarat presei, înainte de plecarea într-o vizită la zidul de frontieră de la Alamo (Texas), că procedura de "impeachment" este "complet ridicolă" și provoacă "o imensă furie" în rândul susținătorilor săi.

"Acest impeachment provoacă imensă furie și ei țin să o facă, este un lucru cu adevărat oribil", a spus Trump. El a adăugat că acțiunile pentru declanșarea procedurii de impeachment sub acuzația de incitare la insurecție din cauza asaltului asupra Capitoliului de săptămâna trecută sunt o continuare a "vânătorii de vrăjitoare" împotriva lui.

"Nu vreau violență", a subliniat însă Trump.

În primele sale declarații către presă de după 8 decembrie, președintele republican nu a răspuns unei întrebări referitoare la o eventuală demisie a sa din funcție.

Întrebat dacă are vreo responsabilitate pentru asaltul Capitoliului de săptămâna trecută, Trump a răspuns că cuvintele sale de la momentul respectiv au fost "cu totul potrivite".

"Dacă citiți discursul meu... ceea ce am spus a fost cu totul potrivit", le-a spus el jurnaliștilor de la baza Andrews.

Locatarul de la Casa Albă, care își încheie mandatul de președinte în opt zile, a mai estimat că rețelele sociale precum Twitter care i-au suspendat contul au comis o "greșeală catastrofală".

Președintele american este vizat de o doua procedură de impeachment, al cărei act de acuzare va fi examinat miercuri de Camera Reprezentanților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău