Trump: Phenianul a manifestat "o mare lipsă de respect" față de China prin lansarea unei noi rachete

  • 29 Mai 2017 17:27
Trump: Phenianul a manifestat

Președintele SUA, Donald Trump, a estimat luni că regimul de la Phenian a manifestat lipsă de respect față de aliatul major al Coreii de Nord, respectiv China, după ce armata nord-coreeană a lansat o rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune care a căzut în mare, în largul coastelor de est ale acestei țări, relatează Reuters.

'Coreea de Nord a manifestat o mare lipsă de respect față de vecinul lor China, lansând o altă rachetă balistică...dar China rezistă cu greu!', a menționat Trump într-un mesaj difuzat pe Twitter.

Coreea de Nord a lansat luni în jurul orei locale 05:39 o rachetă balistică din regiunea orientală Wonsan, de pe coastă, către est, a anunțat armata sud-coreeană. Aceasta a fost a noua rachetă lansată de Coreea de Nord anul acesta.

Din 10 mai, când a început mandatul noului președinte sud-coreean, Moon Jae-in, Phenianul a efectuat trei noi lansări de rachete. Pe 21 mai, nord-coreenii au testat o rachetă cu rază medie de acțiune Pukguksong-2, iar sâmbătă au efectuat un test cu o rachetă sol-aer ghidată de tip KN-06.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău