Trump: Kim Jong-un "va regreta sincer" acțiunile ostile împotriva teritoriului SUA

  • 12 August 2017 11:05
Trump: Kim Jong-un

Președintele SUA Donald Trump a declarat vineri că liderul nord-coreean Kim Jong-un "va regreta sincer" acțiunile ostile împotriva teritoriului SUA sau împotriva aliaților SUA, avertismentul fiind lansat la câteva ore după ce. într-o postare pe Twitter afirma că armele americane sunt deja ”încărcate și armate” pentru a combate orice amenințare reprezentată de Coreea de Nord

"Sper că înțeleg pe deplin gravitatea a ceea ce am spus", a precizat Trump, adăugând că "acele cuvinte sunt foarte, foarte ușor de înțeles".

Apoi, el i-a transmis un ultimatum lui Kim Jong-un.

"Acest om nu va scăpa nepedespit pentru ceea ce face ", a spus Donald Trump.

"Dacă îndrăznește să declanșeze o amenințare sub forma unei amenințări evidente - ceea ce el face de ani de zile - sau dacă face ceva în ceea ce privește Guamul sau orice teritoriu american sau un aliat american, va regreta sincer", a mai declarat președintele SUA.

”Soluțiile militare sunt acum pe deplin în vigoare, sunt încărcate și armate dacă vedem vreo acțiune neînțeleaptă din partea Coreei de Nord. Sperăm că Kim Jong-un va găsi o altă cale!”, afirma președintele american în mesajul postat pe Twitter cu câteva ore în urmă.

Această declarație vine la două zile după ce secretarul Apărării a susținut că americanii sunt pregătiți să contracareze orice amenințare venită de la Phenian.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău