Trump i-a propus fostului director FBI să-i condamne la închisoare pe jurnaliștii care publică informații scurse presei în SUA

  • 17 Mai 2017 10:06
Trump i-a propus fostului director FBI să-i condamne la închisoare pe jurnaliștii care publică informații scurse presei în SUA

Președintele Trump i-a catalogat adeseori pe reporteri drept lipsiți de onestitate, susținând că ”presa este inamica poporului american” și s-a gândit la introducerea unei legislații pentru a ușura chemarea în justiție a jurnaliștilor. Dar miliardarul republican a mers chiar mai departe în privat, spunându-i fostului director FBI că ar trebui să considere condamnarea la închisoare a jurnaliștilor care publică informații scurse presei în Statele Unite, transmite CNN.

Liderul american a formulat această cerere controversată cu doar câteva minute înainte de a-i cere lui Comey să renunțe la investigația federală care-l viza pe consilierul pentru securitate internă de la Casa Albă, Michael Flynn.

James Comey a scris un raport după întâlnirea din februarie, în care a menționat în detaliu cum Donald Trump i-a cerut să renunțe la investigația care-l viza pe Flynn, dar doar după ce au părăsit camera Sessions și Pence.

Reprezentanții Casei Albe nu au avut nicio reacție față de propunerea președintelui de a-i trimite în spatele gratiilor pe jurnaliștii americani care publică informații clasificate scurse presei de către avertizori de integritate din SUA.

În Casa Albă există un adevărat război între consilierii conservatori și cei orientanți spre business, iar de multe ori sunt scurse informații presei din SUA.

Donald Trump a criticat adesea instituțiile de presă americane și i-a acuzat pe reporteri că sunt lipsiți de onestitate și corupți. De asemenea, președintele a sugerat o schimbare a legii calomniei pentru a ușura aducerea în fața justiției a organizațiilor de presă din Statele Unite.

Președintele a atras atenția în repetate rânduri asupra ilegalității scurgerii de informații clasificate, sugerând că avertizorii de intergritate ar trebuie să fie pedepsiți.

Însă, propunerea făcută de președinte lui James Comey reprezintă cea mai directă încercare de a influențare a măsurilor punitive luate împotriva reprezentanților mass-media din Statele Unite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:6,17 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău