Trump dă sfaturi Spaniei cum să oprească migranții: Un zid în Sahara pe aproape 5 mii de kilometri

  • 20 Septembrie 2018 16:46
Trump dă sfaturi Spaniei cum să oprească migranții: Un zid în Sahara pe aproape 5 mii de kilometri

Președintele american Donald Trump a sugerat Guvernului spaniol să construiască un zid în Sahara pentru o opri migrația, măsură asemănătoare cu cea pe care a promovat-o și în campania sa electorală, propunând construirea unui „zid mare și frumos” de-a lungul graniței dintre SUA și Mexic, scrie The Guardian, citat de News.ro.

Ministrul de Externe al Spaniei, Josep Borrell, a declarat că Trump nu a ținut cont de scepticismul diplomaților spanioli, care i-au transmis că Sahara se întinde pe aproape 5.000 de kilometri.

Trump ar fi afirmat: „Granița din Sahara nu are cum să fie mai mare decât granița noastră cu Mexicul”.

Comentariile au fost făcute de Borrell în timpul unui eveniment de la Madrid din această săptămână. „Putem confirma că aceste comentarii au fost făcute într-adevăr de ministru, dar nu vom mai face alte comentarii”, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului spaniol de Externe.

Sugestia lui Trump ar fi venit atunci când Borrell l-a însoțit pe Regele Felipe și Regina Letizia la Casa Albă, în luna iunie.

Peste 33.600 de migranți și refugiați au ajuns în Spania în acest an, iar 1.723 au murit pe drum. Construirea unui zid în Sahara, așa cum ar fi sugerat Trump, ar fi complicată din cauza faptului că Spania deține doar două enclave mici în nordul Africii - Ceuta și Melilla - iar un asemenea zid ar trebui construit pe teritoriu străin.

sursa: digi24

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău