Trump critică FBI și sugerează că sugerează că agenția ar fi colectat informații despre campania prezidențială în 2016

  • 19 Mai 2018 18:25
Trump critică FBI și sugerează că sugerează că agenția ar fi colectat informații despre campania prezidențială în 2016

Președintele american Donald Trump a criticat Departamentul Justiției al SUA, sugerând că agenția FBI ar fi infiltrat sau ar fi recrutat o persoană care să îi ofere informații despre campania prezidențială din anul 2016, relatează site-ul agenției Reuters.

Trump a citat surse anonime, conform cărora cel puțin un reprezentant FBI ar fi fost infiltrat în campania sa, în scop politic.

"Dacă este adevărat, va deveni cel mai mare scandal politic", a declarat Donald Trump pe Twitter.

Fostul primar al orașului New York și unul din actualii avocați ai președintelui, Rudolph Giuliani, a declarat că nu are informații clare despre acest subiect și că "nici președintele nu știe sigur dacă a existat un astfel de individ", a relatat CNN, citat de MEDIAFAX.

Cu toate acestea, Donald Trunp și Rudolph Giuliani nu au putut oferi informații clare privind infiltrarea guvernamentală în campania prezidențială din 2016.

În timp ce procurorul special Robert Mueller investighează posibilele relații între echipa de campanie a lui Trump și Rusia, președintele american și aliații săi susțin că este o strategie a Departamentului de Justiție prin care să îi submineze administrația.

Trump a negat că ar fi luat legătura cu cineva din Rusia, numind ancheta lui Mueller o "vânătoare de vrăjitoare". Rusia a negat la rândul ei că ar fi avut ingerințe.

Reprezentanții agenției FBI au refuzat să dea declarații în urma acuzațiilor lui Trump.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău