Trump acuză The New York Times de ''trădare'' după publicarea unui articol care privește Rusia

  • 16 Iunie 2019 15:15
Trump acuză The New York Times de ''trădare'' după publicarea unui articol care privește Rusia

Președintele american, Donald Trump, a acuzat sâmbătă The New York Times de comiterea unui "act virtual de trădare" prin publicarea de informații potrivit cărora Statele Unite ale Americii își multiplică intruziunile digitale în rețeaua electrică rusească, relatează duminică AFP.

''Vă vine să credeți că ratatul New York Times tocmai a publicat un articol în care afirmă că Statele Unite cresc substanțial atacurile cibernetice asupra Rusiei. Acesta este un act virtual de trădare din partea unui ziar cândva mare, atât de disperat să găsească o poveste, orice poveste, chiar dacă este rea pentru Țara noastră ....'', a scris Trump pe Twitter.

"De asemenea, este fals!", a mai scris Trump, calificând presa drept "coruptă" și repetând acuzațiile că jurnaliștii sunt "dușmani ai poporului".

The New York Times, care publică în mod regulat articole de investigație nefavorabile pentru Trump, este o țintă frecventă a furiei președintelui american împotriva presei, scrie AFP.

Ziarul a scris sâmbătă că guvernul american și-a multiplicat intruziunile informatice în rețeaua electrică și alte ținte din Rusia pentru a trimite un avertisment Moscovei, suspectată de a face același lucru în Statele Unite, și pentru a pregăti un posibil atac cibernetic în caz de conflict major între cele două țări.

Potrivit oficialilor americani citați de ziar, Trump nu a fost informat în detaliu despre aceste operațiuni. Pentagonul și serviciile de informații ezită să-l informeze pe președinte despre operațiunile în curs de desfășurare împotriva Rusiei "de teama reacției sale și a posibilității ca el să le anuleze sau să discute despre ele cu oficiali străini, ca în 2017, când a menționat o operațiune sensibilă în Siria în fața ministrului rus de externe", explică The New York Times, citat de Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău