Trump a pierdut un miliard de dolari într-un singur an

  • 04 Octombrie 2016 14:21
Trump a pierdut un miliard de dolari într-un singur an

"Ce fel de geniu pierde un miliard de dolari într-un singur an?", s-a întrebat retoric luni Hillary Clinton, la o zi după ce New York Times a dezvăluit date din declarația fiscală a lui Donald Trump din 1995.

Candidata democrată la președinția SUA, citată de Reuters, a preluat astfel în propria campanie informațiile care arată că rivalul său republican ar fi putut beneficia legal, ulterior pierderilor de 916 milioane de dolari declarate acum două decenii, de până la 18 ani de scutiri de impozite, până la concurența sumei respective.

"Trump reprezintă chiar sistemul strâmb pe care susține că vrea să-l schimbe. Toată povestea asta ne spune tot ce e de spus despre felul lui Trump de-a face afaceri", le-a spus Clinton susținătorilor ei la un miting electoral din statul Ohio.

Trump a replicat indirect, în cadrul propriei sale campanii, în statul Colorado: "Am utilizat în mod legal legislația fiscală în avantajul meu, al firmei mele, al investitorilor și al angajaților mei". Stafful său de campanie subliniase deja că Trump a plătit totuși sute de milioane de dolari de alte taxe, inclusiv pe proprietate, vânzări și accize.

Candidatul republican a refuzat până acum să își facă publice declarațiile de impunere, conform tradiției de decenii din politica americană. El a arătat că impozitele sale fac obiectul unui audit al Internal Revenue Service — agenția fiscală a Statelor Unite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău