Trenurile germane nu vor mai folosi motorină din 2040

  • 06 Februarie 2022 15:03
Trenurile germane nu vor mai folosi motorină din 2040

Deutsche Bahn, operatorul feroviar de stat din Germania, și-a anunțat intenția de a elimina complet motorina din combustibilii utilizați de flota sa de locomotive, urmând să fie înlocuită cu biocombustibili până în anul 2040, informează DPA, citat de AGERPRES.

"Cele 3.000 de vehicule diesel din flota noastră vor fi transferate gradual spre utilizarea de combustibili alternativi, începând din acest an", a declarat, duminică, directorul general de la Deutsche Bahn, Richard Lutz. "Pe lângă trecerea la energie electrică verde în proporție de 100%, eliminarea treptată a motorinei până în 2020 este unul dintre punctele principale ale planului nostru ecologic", a adăugat Lutz.

Deutsche Bahn intenționează să se bazeze pe biocombustibili, printre altele, care sunt produși din resturi și deșeuri, astfel încât producția de biocombustibili să nu concureze cu producția de alimente.

Cu privire la noile sale vehicule, Deutsche Bahn a precizat că, în viitor, va cumpăra doar locomotive care funcționează cu hidrogen sau pe baterie.

DB Cargo, subsidiara de transport de marfă a Deutsche Bahn, a anunțat, la rândul său, obiective similare la mijlocul lunii ianuarie, inclusiv utilizarea așa-numitelor locomotive dual-power, care pot face trecerea de la un motor electric la unul convențional pe motorină și în acest mod pot fi utilizate atât pe liniile electrificate, cât și pe liniile secundare.

Anterior, Deutsche Bahn și-a anunțat intenția de a investi 13,6 miliarde de euro în infrastructura feroviară din Germania în acest an. Operatorul feroviar german vrea să modernizeze 1.800 de kilometri de cale ferată, 2.000 de macazuri, 140 de poduri și 800 de stații.

În România operează DB Cargo Romania, membră a grupului Deutsche Bahn AG, lider de piață în domeniul transportului feroviar.

Prezentă pe piața locală din anul 2000, DB Cargo Romania este alcătuită, în prezent, din peste 700 de angajați care asigură, prin cele 60 de locomotive și peste 3.000 de vagoane dispuse pe întreaga rețea feroviară din țară, transporturi naționale și internaționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:4,63 m/s
Fri
29
Sat
27
Sun
22
Mon
23
Tue
25
Arhivă Radio Chișinău