Treizeci de ventilatoare pentru copii au fost donate de Germania instituțiilor medicale din țară

  • 26 Mai 15:02
Treizeci de ventilatoare pentru copii au fost donate de Germania instituțiilor medicale din țară

Treizeci de ventilatoare pentru copii au fost donate astăzi instituțiilor medicale din țară de către ministerul Sănătății al Germaniei, transmite MOLDPRES.

Ventilatoarele pentru copii au o valoare de circa 600 de mii de euro. Zece dintre acestea au fost transmise Institutului Mamei și Copilului, iar celelalte 20 vor fi repartizate în mai multe localități ale țării. Totodată, specialiștii vor organiza ore informative pentru medicii și inginerii ce vor lucra cu echipamentele donate, notează sursa citată.

În cadrul evenimentului, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a mulțumit partenerilor germani pentru donație. „Avem nevoie de echipament performant pentru a interveni prompt și eficient, mai ales când este vorba de nou-născuți. Datorită acestui ajutor, capacitatea maternităților din țară va fi îmbunătățită, iar serviciile oferite vor fi la nivelul tuturor standardelor internaționale”, a spus Ala Nemerenco.

La rândul său, reprezentantul ambasadei Germane la Chișinău, Ullrich Kinne, a subliniat că echipamentul medical va ajuta medicii moldoveni să acorde copiilor servicii medicale de calitate. „Am stabilit încă anul trecut că instituțiile medicale de aici au nevoie de acest echipament și ne bucurăm mult că ne-a reușit să-l aducem. Cooperarea moldo-germană este de lungă durată, bazată pe încredere, fapt care îl dorim să-l menținem și în viitor”, a spus oficialul german.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Wed
17
Thu
19
Fri
22
Sat
23
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău