Treizeci de migranți, blocați de o lună la frontiera dintre Belarus și Polonia

  • 05 Septembrie 2021 18:56
Treizeci de migranți, blocați de o lună la frontiera dintre Belarus și Polonia

Aproximativ 30 de migranți continuau duminică să fie blocați la frontiera Poloniei cu Belarus, unde se află de o lună, a anunțat poliția de frontieră poloneză, pe fondul unei dispute între cele două țări în legătură cu migranții și sancțiunile europene contra Minskului, transmite Reuters.

Migranții sunt campați lângă satul Usnarz Gorny și primesc produse de strictă necesitate de la forțele belaruse, au scris oficialități poloneze pe Twitter, notează Agerpres.

Informația nu a putut fi verificată din surse independente, întrucât Polonia nu le permite jurnaliștilor și lucrătorilor umanitari să se apropie de migranți.

Soarta acestor migranți, cărora nu li se autorizează intrarea în Polonia, a provocat o vie dezbatere în rândul opiniei publice poloneze.

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat joi stare de urgență în regiunea frontalieră cu Belarus, în contextul tentativelor de intrare ilegală a migranților în Uniunea Europeană, venind dinspre Belarus.

Lituania, Letonia și Polonia au raportat creșteri substanțiale ale numărului de migranți care au ajuns pe teritoriile lor plecând din Belarus. Cele trei state, care sunt membre ale Uniunii Europene, l-au acuzat pe liderul belarus Aleksandr Lukașenko că pune presiune asupra UE în scopul ridicării sancțiunilor economice impuse Belarusului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău