Trei localități din Nisporeni, asigurate cu apă potabilă din Prut

  • 23 Iulie 2016 10:34
Trei localități din Nisporeni, asigurate cu apă potabilă din Prut

Trei localități din raionul Nisporeni au fost asigurate cu apă potabilă din râul Prut, cu implicarea mai multor donatori externi. Localitățile beneficiare sunt: Vărzărești, Nisporeni și Grozești, transmite IPN.

Apa potabilă preluată din Prut asigură aproximativ 15 mii de consumatori din cele trei localități. Sistemul are o capacitate mai mare pentru aprovizionarea cu apă și este pregătit pentru mai multe branșamente și extinderi în raion.

Bugetul proiectului constituie 14,6 milioane de euro, cu fonduri oferite de Uniunea Europeană, Agenția Austriacă pentru Cooperare și Dezvoltare, Agenția Elvețiană pentru Cooperare și Dezvoltare. Autoritățile din Moldova au contribuit cu circa două milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presă al Delegației Uniunii Europene în Moldova, proiectul este deosebit pentru că apa preluată din râul Prut este transportată printr-o stație de pompare a apei brute la o stație modernă de tratare a apei, care operează la standarde europene.

Tot prin intermediului acestui proiect autoritățile localitățolor beneficiare au creat un operator regional modern de alimentare cu apă în formă de societate pe acțiuni. Operatorul dispune de un plan operațional pentru perioada 2016-2017.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău