Trei sisteme de tratare a apelor uzate vor fi instalate în raionul Cahul grație asistenței Japoniei

  • 12 Septembrie 20:39
Trei sisteme de tratare a apelor uzate vor fi instalate în raionul Cahul grație asistenței Japoniei

Trei sisteme de tratare a apelor uzate vor fi instalate în satul Andrușul de Jos, raionul Cahul, grație asistenței oferite de Japonia. Pentru realizarea acestui proiect, pe 12 septembrie a fost semnat un contract de grant în valoare de 97,8 mii de dolari, finanțat de Guvernul Japoniei în cadrul Programului „Kusanone”.

Ambasada Japoniei în Republica Moldova menționează că aceste sisteme sunt necesare pentru a oferi un mediu sigur și igienic pentru elevi și personalul didactic din școlile primare și gimnaziale, contribuind astfel la concentrare asupra studiilor și educației lor. De asemenea, va asigura un mediu de viață sănătos pentru cei 2 335 de locuitori care folosesc apa din fântâni și va contribui la reducerea contaminării solului în zonă.

Potrivit ambasadorului Yamada Yoichiro, condițiile pentru sănătatea oamenilor vor fi îmbunătățite pe măsură ce Republica Moldova avansează spre aderarea la Uniunea Europeană.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 7,3 milioane de dolari pentru 90 de proiecte, exceptând proiectul nou, în domeniile sănătății, educației și utilităților publice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:1,03 m/s
Wed
18
Thu
18
Fri
18
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău