Trei procurori au pierdut șansa de a deveni avocați (Bizlaw)

  • 09 Martie 2021 12:19
Trei procurori au pierdut șansa de a deveni avocați (Bizlaw)

Trei persoane au obținut dreptul de a practica avocatura în baza vechimii în muncă la ultima ședință a Comisiei de licențiere a profesiei de avocat. Alte trei nu vor avea această șansă, iar una urmează să afle la o altă ședință a Comisiei dacă va fi admisă în avocatură, transmite Bizlaw.md.

Potrivit sursei citate, printre cei admiși se numără Diana Castraveț - doctor în drept, Lilian Luchin - doctor în drept și Iurie Vrabii - ex-procuror-șef în procuratura raionului Drochia. 

Printre cei respinși de Comisie se numără ex-adjunct al procurorului-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) - Vitalie Busuioc,  ex-procurorul Anticorupție - Dorin Compan și ex-procuror anticorupție - Roman Statnîi. 

Totodată, Comisia a amânat repetat examinarea cererii de admitere în avocatură depuse de Teodor Papuc - secretar-șef-adjunct al Curții Constituționale.

Legea cu privire la avocatură prevede că sunt scutite de efectuarea stagiului  profesional și de examenul de calificare persoanele care dețin titlul de doctor, precum și cele care au cel puțin 10 ani vechime în muncă în funcția de judecător sau procuror dacă, în termen de 6 luni după demisia din funcțiile respective, au solicitat eliberarea licenței pentru exercitarea profesiei de avocat.

De aceleași drepturi și în aceleași condiții beneficiază și persoanele care, după demisia din funcția de judecător și procuror, au continuat să activeze în domeniul dreptului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău