Trei posturi vamale vor fi modernizate

  • 18 Decembrie 2019 16:48
Trei posturi vamale vor fi modernizate

Serviciul Vamal a lansat oficial astăzi, 18 decembrie 2019, Proiectul de reabilitare și modernizare a punctelor de trecere ”Sculeni-Sculeni”, ”Leușeni-Albița” și ”Giurgiulești-Giurgiulești”, care sunt cele mai traversate posturi vamale din țară.

Potrivit unui comunicat al instituției,reprezentanții Serviciului Vamal și ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) s-au întâlnit la punctul de trecere a frontierei “Sculeni-Sculeni” pentru a discuta principalele acțiuni ce urmează a fi realizate în perioada următoare. La eveniment au participat și Înaltul Consilier UE în domeniul vamal și politica fiscală, Rosario de Blasio, precum și reprezentanți ai Ambasadei României la Chișinău și ai Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Iași. 

Proiectul „Reabilitarea și modernizarea birourilor vamale de frontieră de pe granița Republica Moldova-România” constituie unul dintre proiectele majore de investiții, fiind de o importanță strategică pentru dezvoltarea zonei de frontieră a Republicii Moldova și Uniunii Europene.

Proiectul vizează mai multe direcții prioritare, printre care majorarea numărului pistelor de control, reconstrucția căilor de acces care fac legătura posturilor vamale cu arterele naționale, reabilitarea platformelor de scanare a mijloacelor de transport, dotarea cu echipament de control nou și performant, dar și modernizarea sistemelor de iluminat și semnalizare.

Postul vamal Sculeni va beneficia de circa 70% din fondurile alocate Republicii Moldova în cadrul Proiectului. După extindere, acesta va dispune de 16 piste, comparativ cu 8, câte sunt în prezent. Vor fi construite spații moderne destinate controlului bagajelor, precum și încăperi pentru solicitanții de azil, se mai scrie în comunicat. 

Menționăm că, durata de realizare a proiectului este de 36 de luni, urmând să fie finalizat la data de 01 iulie 2022. Bugetul alocat este de 5 milioane de euro, dintre care 3.214 milioane de euro reprezintă grantul acordat Republicii Moldova de UE, iar 1.786 milioane de euro constituie contribuția Guvernului RM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău