Trei portavioane americane vor efectua exerciții militare în apropierea Peninsulei Coreea

  • 09 Noiembrie 2017 09:34
Trei portavioane americane vor efectua exerciții militare în apropierea Peninsulei Coreea

Trei portavioane americane vor efectua în curând exerciții militare în Oceanul Pacific, în apropierea Peninsulei Coreea, a anunțat, joi, Armata Statelor Unite, în contextul în care președintele american Donald Trump efectuează o vizită în Asia, transmite Mediafax.ro.

Cele trei portavioane, USS Ronald Reagan, USS Nimitz și USS Theodore Roosevelt, vor efectua exerciții militare și în Marea Chinei de Est, alături de Marina Coreei de Sud.

Marina Statelor Unite a anunțat că operațiunile coordonate vor începe sâmbătă și se vor încheia marțea viitoare. Acestea se vor desfășura în apele internaționale.

Potrivit Armatei SUA, este prima dată în ultimii zece ani când trei portavioane americane vor efectua exerciții în acea regiune. Această acțiune reprezintă o demonstrație de forță în fața amenințărilor reprezentate de Coreea de Nord, dar și față de acțiunile agresive ale Beijingului din Marea Chinei de Sud. 

”Este o oportunitate rară ca două portavioane să se antreneze împreună și este și mai rar să putem efectua exerciții cu trei portavioane. Exercițiile de acest fel sunt foarte complexe. Ele scot în evidență angajamentul Flotei SUA din Pacific față de securitatea și stabilitatea din regiune”, a declarat Scott Swift, comandantul flotei americane din Pacific.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău