Trei persoane reținute în Italia sub acuzația că au condus un centru de detenție pentru migranți în Libia

  • 16 Septembrie 2019 15:29
Trei persoane reținute în Italia sub acuzația că au condus un centru de detenție pentru migranți în Libia

Poliția italiană a anunțat luni că a arestat trei persoane acuzate că conduceau un centru de detenție pentru migranți în Libia unde deținuții erau violați, torturați și uciși, relatează dpa, preluat de Agerpres.

Victimele au fost ținute într-o fostă bază aeriană din Zawiya, un oraș aflat la 40 km vest de Tripoli, unde au suferit "abuzuri sistematice și atrocități", a precizat poliția italiană într-un comunicat.

Presupușii torționari sunt ei înșiși migranți care au ajuns în insula Lampedusa din Italia și au fost transferați ulterior la un centru de migranți din Messina, Sicilia, unde au fost prinși de poliție.

În vârstă de 22, 24 și 26 de ani, ei riscă acuzații care includ apartenența la o organizație criminală, trafic de ființe umane, viol și crimă. Nu există informații privind naționalitatea lor.

Poliția a dat publicității declarații anonime provenite de la victime care i-au ajutat la investigații, conduse de procuroii anti-Mafia și de combatere a crimei organizate din Palermo.

"Toate femeile care erau cu noi, odată ajunse în acel depozit, erau violate în mod sistematic și repetat de cei doi libieni și trei nigerieni care conduceau unitatea", susține una dintre victime.

"Ne hrăneau cu apă de mare și, uneori, cu pâine veche. Ne băteau pe noi, bărbații, pentru a le face pe rudele noastre să plătească pentru eliberarea noastră", a declarat o altă victimă.

"Cei care nu plăteau erau torturați cu șocuri electrice. Te electrocutau până când cădeai la pământ inconștient. Personal am asistat la multe crime prin electrocutare", spune o a treia victimă.

ONU și grupurile pentru apărarea drepturilor omului au avertizat în mod repetat în privința condițiilor de iad pentru migranți în Libia și le-au cerut guvernelor să nu mai susțină returnarea în Libia a migranților salvați pe Mediterana.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău