Trei persoane reţinute în Italia sub acuzaţia că au condus un centru de detenţie pentru migranţi în Libia

  • 16 Septembrie 2019 15:29
Trei persoane reţinute în Italia sub acuzaţia că au condus un centru de detenţie pentru migranţi în Libia

Poliţia italiană a anunţat luni că a arestat trei persoane acuzate că conduceau un centru de detenţie pentru migranţi în Libia unde deţinuţii erau violaţi, torturaţi şi ucişi, relatează dpa, preluat de Agerpres.

Victimele au fost ţinute într-o fostă bază aeriană din Zawiya, un oraş aflat la 40 km vest de Tripoli, unde au suferit "abuzuri sistematice şi atrocităţi", a precizat poliţia italiană într-un comunicat.

Presupuşii torţionari sunt ei înşişi migranţi care au ajuns în insula Lampedusa din Italia şi au fost transferaţi ulterior la un centru de migranţi din Messina, Sicilia, unde au fost prinşi de poliţie.

În vârstă de 22, 24 şi 26 de ani, ei riscă acuzaţii care includ apartenenţa la o organizaţie criminală, trafic de fiinţe umane, viol şi crimă. Nu există informaţii privind naţionalitatea lor.

Poliţia a dat publicităţii declaraţii anonime provenite de la victime care i-au ajutat la investigaţii, conduse de procuroii anti-Mafia şi de combatere a crimei organizate din Palermo.

"Toate femeile care erau cu noi, odată ajunse în acel depozit, erau violate în mod sistematic şi repetat de cei doi libieni şi trei nigerieni care conduceau unitatea", susţine una dintre victime.

"Ne hrăneau cu apă de mare şi, uneori, cu pâine veche. Ne băteau pe noi, bărbaţii, pentru a le face pe rudele noastre să plătească pentru eliberarea noastră", a declarat o altă victimă.

"Cei care nu plăteau erau torturaţi cu şocuri electrice. Te electrocutau până când cădeai la pământ inconştient. Personal am asistat la multe crime prin electrocutare", spune o a treia victimă.

ONU şi grupurile pentru apărarea drepturilor omului au avertizat în mod repetat în privinţa condiţiilor de iad pentru migranţi în Libia şi le-au cerut guvernelor să nu mai susţină returnarea în Libia a migranţilor salvaţi pe Mediterana.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
4,55 °C
cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,6 m/s
Sun
9 °C
Mon
8 °C
Tue
10 °C
Wed
12 °C
Thu
14 °C

Curs oficial BNM 04 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.1217 -0.0000
USD 18.4281 -0.0000
RON 4.1664 -0.0000
UAH 0.6689 -0.0000
RUB 0.2348 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău