Trei persoane arestate după ce au trimis mesaje, în afara țării, despre răspândirea coronavirusului în Coreea de Nord

  • 12 Februarie 2020 12:45
Trei persoane arestate după ce au trimis mesaje, în afara țării, despre răspândirea coronavirusului în Coreea de Nord

Trei persoane au fost arestate, în Coreea de Nord, după ce autoritățile au descoperit că foloseau telefoane chinezești pentru a trimite mesaje despre răspândirea coronavirsului, relatează Daily NK.

Cei trei, două femei și un bărbat, erau contrabandiști care îi ajutau pe transfugii care și-au găsit adăpost în China sau Coreea de Sud, să trimită bani familiilor rămase în statul comunist. Autoritățile din Coreea de Nord au interzis cu strictețe utilizarea telefoanelor mobile chinezești de către cetățeni pentru a interacționa cu lumea din afara granițelor.

Pe două dintre telefoanele confiscate de către agenții Ministerului Securității Statului au fost descoperite mai multe mesaje despre epidemia de coronavirus din Coreea de Nord.

„Cele două femei au transmis informații despre răspândirea epidemiei de coronavirus pe teritoriul Coreei de Nord. Ministerul Securității Statului le-a acuzat că au dezvăluit secrete de stat. Ambele au fost reținute la sediul central al Ministerului”, a declarat o sursă pentru Daily NK, citat de digi24.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău