Trei frați sirieni, care plănuiau un atentat terorist în Europa, au fost arestați. Un steag ISIS găsit la percheziții

  • 12 Februarie 2021 08:25
Trei frați sirieni, care plănuiau un atentat terorist în Europa, au fost arestați. Un steag ISIS găsit la percheziții

Autoritățile din Germania și Danemarca au dejucat planul comiterii unui atac terorist în Europa, arestând trei islamiști de origine siriană, suspectați de legături cu rețeaua teroristă Stat Islamic, scrie Digi24.ro.

Trei frați sirieni au fost arestați în cadrul unei operațiuni antiteroriste a autorităților din Germania și Danemarca. Indivizii sunt acuzați de complot în vederea comiterii unui atac terorist, susțin surse din cadrul serviciilor de securitate, citate de publicația Der Spiegel și preluate de Mediafax și Digi24.ro.

Operațiunea a fost declanșată după ce autoritățile germane au depistat că unul dintre sirieni, un individ în vârstă de 33 de ani aflat în Danemarca, a comandat cinci kilograme de sulf și cinci kilograme de pulbere de aluminiu, cerând expedierea materialelor la adresa fratelui său, în orășelul german Dessau. Autoritățile germane cred că materialele pot fi utilizate pentru fabricarea unui dispozitiv exploziv.

Poliția germană a descins în locuința suspectă din Dessau, dar nu a găsit încă materialele comandate. În schimb, au fost găsite materiale pirotehnice și un steag al rețelei teroriste Stat Islamic.

În cadrul anchetei au fost arestați preventiv trei frați sirieni în vârstă de 33, 36 și 40 de ani.

Anchetatorii suspectează că aceștia pregăteau comiterea unui atac terorist în Germania, Danemarca ori în alt stat european.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:6,17 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău