Trei formațiuni s-au lansat oficial în campania pentru alegeri. Liderii, însoțiți de candidați, au făcut primele promisiuni electorale

  • 25 Ianuarie 2019 13:05
Trei formațiuni s-au lansat oficial în campania pentru alegeri. Liderii, însoțiți de candidați, au făcut primele promisiuni electorale

Primii concurenți electorali – PDM, PSRM și Blocul Electoral „Platforma DA și PAS” s-au lansat astăzi, 25 ianuarie, oficial în campania electorală. Liderii celor trei formațiuni au venit însoțiți de candidații în alegeri și au făcut primele promisiuni electorale.

Prima formațiune care s-a lansat oficial în campania electorală a fost Partidul Democrat. Evenimentul a avut loc în curtea sediului formațiunii. Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, înconjurat de câteva zeci de susținători și membri ai formațiunii a  prezentat o listă cu ceea ce el a numit ”realizări ale actualei guvernări” și a promis continuarea unor programe mai vechi, precum reconstrucția drumurilor, majorarea salariilor și pensiilor.

PSRM și-a prezentat candidații pentru circumscripțiile uninominale din municipiul Chișinău, în centrul Capitalei în fața mai multor susținători.

Socialiștii au declarat că luptă pentru ordine, pentru o administrație publică responsabilă și pentru politici sociale. Printre prioritățile acestora sunt infrastructura, crearea unor noi locuri de muncă în oraș prin deschiderea de zone economice libere.

Blocul electoral ACUM ”Platforma DA și PAS” s-a lansat în campanie în fața clădirii Parlamentului, unde candidații pentru parlamentarele din 24 februarie și-au prezentat programul electoral. Aceștia au declarat că vor să construiască un stat de drept, să dezvolte economia și „să curețe justiția și instituțiile statului de corupți”. 

Amintim că până astăzi, 9 concurenți electorali au fost înregistrați oficial pentru circumscripția națională, iar alte șase partide au depus actele pentru înregistrare. În cele 51 de circumscripții uninominale și-au depus dosarele 360 de candidați dintre care 246 au fost deja înregistrați. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău