Trei femei au fost accidentate mortal de Crăciun

  • 26 Decembrie 2019 12:36
Trei femei au fost accidentate mortal de Crăciun

Trei femei și-au pierdut viața miercuri, 25 decembrie, fiind accidentate în diferite localități. Într-un caz, femeia traversa strada la trecerea de pietoni. Tot miercuri, un adolescent lovit de mașină a ajuns în stare gravă la spital, transmite IPN.

Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, primul accident a avut loc dimineață, pe traseul R-6, în satul Ciocâlteni, raionul Orhei. O femeie de 64 de ani a decedat lovită în plin de o mașină chiar pe trecerea de pietoni.

Un alt caz a avut loc pe traseul Bălți-Florești, în apropierea orașului Biruința. Un automobil a accidentat mortal o femeie de 41 de ani. O altă femeie de 47 de ani a murit după ce a fost lovită de un automobil condus de un șofer în stare de ebrietate. Accidentul a avut loc în satul Iezărenii Vechi, raionul Sângerei.

Minorul de 12 ani din raionul Edineț, care a ajuns în stare gravă la spitalul din Briceni, mergea pe marginea carosabilului, împreuna cu alți doi minori, când a fost lovit de o mașină. Șoferul s-ar fi deplasat cu viteză excesivă și era în stare de ebrietate.

INP atenționează că riscul de accidente cu implicarea pietonilor crește în perioada rece a anului, în mare parte din cauza condițiilor climaterice nefavorabile, vizibilității reduse, iluminării stradale slabe sau inexistente.

Pietonilor le este recomandat pe vreme rea sau întuneric să poarte haine de culori deschise și elemente reflectorizante. Se recomandă să nu stea pe partea carosabilă a drumului, dar în stații sau pe spațiile destinate pietonilor. De asemenea, nu este indicată traversarea străzii în fugă, prin fața sau prin spatele autovehiculelor staționate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în stații.

De la începutul anului, în țară s-au produs peste 2 300 de accidente rutiere, în care au decedat peste 230 de oameni, iar mii s-au ales cu traume de diferită gravitate. Cele mai frecvente încălcări au fost viteza excesivă, neacordarea priorității și șofatul în stare de ebrietate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojuranl Chișinău
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău