Trei dintr-o lovitură. Ucraina anunță că a anihilat trei sisteme rusești de apărare antiaeriană din Crimeea ocupată

  • 10 Iunie 19:07
Trei dintr-o lovitură. Ucraina anunță că a anihilat trei sisteme rusești de apărare antiaeriană din Crimeea ocupată

Armata ucraineană a declarat că a avariat în timpul nopții trei sisteme rusești de apărare sol-aer, în atacuri cu rachete desfășurate în peninsula Crimeea ocupată de Moscova, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Atacurile au lovit un sistem S-400 în Djankoi și două sisteme S-300 mai puțin avansate în apropiere de Evpatoria și Ciornomorske, rezultând „pierderi semnificative” pentru apărarea aeriană rusă, a declarat luni Statul Major al Ucrainei.

Reuters precizează nu a putut verifica în mod independet declarația. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ministerului rus al Apărării.

Canalele locale Telegram au raportat explozii în apropiere de Djankoi și Evpatoria. Armata ucraineană susține că loviturile sale au oprit radarele sistemelor rusești și au detonat muniție în zonă.

„Niciuna dintre rachetele noastre nu a fost interceptată de apărarea aeriană „extrem de eficientă” a inamicului”, a declarat armata pe contul său de Telegram.

Rusia a lansat în repetate rânduri rachete balistice asupra sudului Ucrainei din peninsula Crimeea, pe care Moscova a confiscat-o și ocupat-o ilegal în 2014. În ultimii doi ani, după invazia la scară largă a Rusiei,

Ucraina a efectuat la rândul său multiple lovituri aeriene și navale asupra țintelor rusești din peninsulă și a provocat daune semnificative flotei Moscovei din Marea Neagră. Ucraina a mai declarat că a avariat două feriboturi din Crimeea pe 30 mai și a oprit operațiunile acestora între peninsulă și continentul rusesc.

Navele fuseseră folosite ca rezervă la podul de 18 km construit de Rusia, pe care Ucraina l-a atacat anterior.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:2,06 m/s
Sat
23
Sun
25
Mon
27
Tue
28
Wed
30
Arhivă Radio Chișinău