Trei cutremure în primele ore ale zilei de marți

  • 30 Iunie 2015 09:21
Trei cutremure în primele ore ale zilei de marți

Mai multe cutremure cu magnitudinea între 5,5 și 5,8 grade au zguduit mai multe țări din Asia de sud-est marți dimineață, afectând pe rând Afganistanul, Pakistanul și Papua Noua Guinee, informează Agerpres.

Un prim cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter a fost resimțit în nord-estul Afganistanului, a anunțat US Geological Survey (USGS). Epicentrul, cu o adâncime de 189,53 km, a fost stabilit la 36,6932 grade latitudine nordică și 71,2837 grade longitudine estică.

Un alt cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter a lovit brusc părți din estul și nord-vestul Pakistanului. Departamentul de Meteorologie din Pakistan (PMD) a declarat că seismul s-a produs la ora locală 03:07, iar epicentrul său a fost localizat la regiunea de frontieră dintre Afganistan și Tadjikistan. PMD a adăugat că adâncimea focală a cutremurului a fost determinată la 171 km.

Un post local de televiziune a raportat că seismul a lovit părți ale estului provinciei Punjab, nord-vestul provinciei Khyber Pakhtunkhwa și capitala Islamabad.

Cutremurul a provocat panică printre locuitori, însă nu au fost raportate pierderi de vieți omenești sau daune materiale.

Pakistanul, în special regiunile din nord și nord-vest, se află într-una dintre zonele cele mai predispuse la cutremure din lume. Din punct de vedere geografic, Pakistanul se află la sud în zona de coliziune a plăcii tectonice indiene, iar la nord în cea a plăcii eurasiatice, menționează Xinhua.

Un al treilea cutremur a fost înregistrat marți în Papua Noua Guinee, având o magnitudine de 5,8 grade pe scara Richter. Acesta s-a produs la 142 km distanță de orașul Kokopo, conform US Geological Survey.

Epicentrul, cu o adâncime de 35,0 km, a fost stabilit la 5,4596 grade latitudine sudică și la 151,6103 grade longitudine estică, mai notează Xinhua.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău