Trei controale inițiate, 18 controale refuzate și trei ședințe pe confiscarea averii

  • 13 Decembrie 2021 11:10
Trei controale inițiate, 18 controale refuzate și trei ședințe pe confiscarea averii

În săptămâna 6 -10 decembrie curent, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat trei proceduri de control pentru investigarea unor posibile conflicte de interese. În cadrul controalelor sunt vizați doi primari din raioanele Drochia și Dondușeni, dar și un funcționar cu statut special din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Inspectorii de integritate au refuzat să inițieze controale în 18 cazuri. În refuzurile inspectorilor figurează patru primari și doi ex - primari, un director - adjunct al unui ocol silvic din raionul Cahul, un director de societate pe acțiuni din subordinea Agenției Proprietăți Publice, trei consilieri locali, doi funcționari publici cu statut special din cadrul Inspectoratului de Poliție Edineț și Căușeni, un fost director de spital.

Un conflict de interese au fost identificat în privința unui fost director al S.A ”FEE Nord” a admis un conflict de interese cu tatăl său, pe care l-a angajat în calitate de șofer. Doi consilieri din raioanele Cantemir și Strășeni s-au ales cu câte o amendă pentru nedepunerea declarației de avere și interese personale și, respectiv, pentru încălcarea regimului juridic al incompatibilităților. O altă cauză contravențională a fost pornită pe nedepunerea declarației de avere de către un fost funcționar public cu statut special în cadrul Inspectoratului de Poliție Edineț.

Opt conflicte de interese au fost soluționate de inspectorii de integritate și cinci Certificate de Integritate au fost eliberate.

Trei instruiri au fost organizate cu participarea a peste 270 de subiecți ai declarării. Reprezentanții ANI au răspuns la 118 apeluri telefonice, dintre care 23 apeluri fiind înregistrate la Linia instituțională de informare.

Juriștii ANI au reprezentat insteresele instituției în 38 de ședinte de judecată, dintre care trei participări la ședințe au fost pe dosarele de consficare a averii în care sunt vizați, un fost deputat, un ofițer de urmărire penală și un fost primar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău