Trei cetățeni moldoveni au suferit răni ușoare după deraparea unui autobuz în județul Galați, România

  • 28 Ianuarie 2023 21:02
Trei cetățeni moldoveni au suferit răni ușoare după deraparea unui autobuz în județul Galați, România

MAEIE informează astăzi, 28 ianuarie că urmare a condițiilor meteo nefavorabile, un autobuz înmatriculat în Republica Moldova a derapat în apropierea localității Berheci, județul Galați, iar la fața locului au ajuns mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați și SMURD.

 
Potrivit informațiilor preliminare obținute de reprezentanții consulatului Republicii Moldova la Iași, dintre cei 8 cetățeni moldoveni care se aflau în autobuz, 3 cetățeni moldoveni au suferit răni ușoare și sunt în afara oricărui pericol, a publicat pe pagina de Facebook, Daniel Vodă, purtător de cuvânt, șef al Serviciului diplomație publică.
 
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că, la nivelul oficiului consular, nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătura cu acest accident, responsabilii de la consulat fiind în contact cu autoritățile române, pentru a acorda asistență consulară în funcție de solicitări.
 
În legătură cu ninsoare și viscolul din țara vecină recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu și-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului și să urmărească anunțurile autorităților locale privind condițiile de călătorie, explică MAEIE.

În aceasta seară, aproximativ la ora 17:30,  pe traseul R-30 în localitatea Troița Nouă din raionul Anenii Noi, un autocar de marca „Setra” de pe ruta Chișinău-Odessa, cu 21 de pasageri la bord, preliminar din cauza condițiilor meteo, a derapat de pe traseu și s-a inversat.

Victime nu sunt, iar șoferul nu se afla în stare de ebrietate, transmite Poliția R. Moldova.

La moment polițiștii se află la fața locului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău