Trei candidați la Primăria satului Nucăreni, raionul Telenești

  • 11 August 2020 13:59
Trei candidați la Primăria satului Nucăreni, raionul Telenești

La funcția de primar al satului Nucăreni, raionul Telenești, în cadrul alegerilor noi din 6 septembrie, s-au înscris trei candidați, transmite IPN.

Primul în buletinul de vot este Serghei Rusu. Acesta candidează din partea Partidului Democrat din Moldova, al cărui membru este de patru ani. Are 40 de ani, este căsătorit și are doi copii. Deține studii medii de specialitate în domeniul agricol. Îndeplinește funcția de primar interimar în satul Nucăreni din decembrie anul trecut. Potrivit declarației de avere, re în proprietate 28 de terenuri agricole, o casă de locuit în valoare de 9600 de euro, opt mașini agricole și un autoturism marca Ford Tranzit.

Al doilea în buletinul de vot este Sergiu Lașcu, candidat de la Partidul Liberal Democrat din Moldova. A devenit membru de partid cu 10 ani în urmă. A lucrat în calitate de fochist și paznic la grădinița din sat. A fost consilier local, timp de opt ani. În ianuarie anul curent, a fost numit inginer cadastral, funcție pe care o deține și acum. A mai candidat la funcția de primar cu 12 ani în urmă. Are 45 de ani, este căsătorit și are trei copii. Deține studii superioare în domeniul agronomiei. Potrivit declarației de avere, are în proprietate 20 de terenuri agricole, unul extravilan, două case de locuit și un garaj. Din bunuri imobile, deține patru mijloace de transport și o remorcă.

Al treilea în buletinul de vot este Iurie Cernolev, de la Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”. A devenit membru al partidului cu puțin înainte de alegerile locale de la sfârșitul anului trecut. Are 35 de ani, studii superioare în politologie și este profesor de meserie. Candidatul este căsătorit și are trei copii. A mai candidat la alegerile locale, în 2019. Potrivit declarației de avere, în afara casei de locuit, deține și o clădire în valoare de 20000 de lei. De asemenea, este deținător de acțiuni în valoare de 34 de procente din capitalul social al SRL „Vimlac”.

Alegerile noi în localitate sunt organizate ca urmare a demisiei primarului, motivată prin alegerea acestuia în calitate de președinte al raionului Telenești.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău