Trei candidați au fost admiși în concursul pentru ocuparea funcției de director al Moldtelecom: Va fi făcut public doar CV-ul câștigătorului (ZdG)

  • 04 Mai 2020 20:20
Trei candidați au fost admiși în concursul pentru ocuparea funcției de director al Moldtelecom: Va fi făcut public doar CV-ul câștigătorului (ZdG)

Patru candidați și-au depus dosarele pentru ocuparea funcției de director general al Societății pe Acțiuni „Moldtelecom”, doar trei dintre ei fiind admiși pentru proba interviului. Contactați de către Ziarul de Gardă, reprezentanții companiei, dar și cei din cadrul Agenției Proprietăți Publice (APP) ne-au comunicat că CV-urile celor trei candidați admiși pentru etapa finală – proba interviului, nu vor fi făcute publice, ci doar cel al câștigătorului concursului, care, potrivit lor, ar putea fi desemnat pe parcursul săptămânii viitoare.

„Comisia de selectare a candidaturii la funcția de Director general al S.A. „Moldtelecom”, în conformitate cu prevederile Legii nr.1134/1997 privind societățile pe acțiuni, Statutului S.A. ”Moldtelecom” și pct.11-13,15,16 din Regulamentul privind organizarea și desfășurare concursului pentru ocuparea funcției vacante de Director general al S.A. „Moldtelecom”, aprobat prin decizia Consiliului societății, nr. 12/19  din 09.03.2020, informează că pentru etapa următoare au fost admiși trei cndidați”, au comunicat reprezentanții S.A „Moldtelecom” și APP, scrie Ziarul de Gardă.

Corneliu Jaloba, Viorel Postolachi și Iurie Ursu sunt cei trei candidați admiși în concurs, care vor fi supuși probei interviului. Al patrulea candidat care a depus dosarul nu a întrunit condițiile necesare pentru admitere.

Responsabilii din cadrul Societății pe Acțiuni „Moldtelecom” au comunicat că, potrivit regulamentului de organizare a concursului, CV-urile celor trei candidați admiși pentru etapa interviului nu vor fi publicate.

Contactați de către Ziarul de Gardă, atât reprezentanții Agenției Proprietăți Publice (APP), cât și reprezentanții companiei Moldtelecom ne-au comunicat că cel mai probabil pe parcursul săptămânii curente va fi luată o decizie cu privire la stabilirea unei dăți pentru organizarea probei de interviu. Astfel că, în condițiile în care autoritățile au anunțat relaxarea unor restricții, proba interviului ar putea avea loc săptămâna viitoare.

Fotoliul de director general al Moldtelecom a rămas vacant după ce Dan Mitriuc și-a prezentat demisia din proprie inițiativă în iulie 2019. Demisia lui Dan Mitriuc a venit la doar câteva zile distanță după ce premierul Maia Sandu a solicitat să fie verificată activitatea întreprinderii Moldtelecom, meționând că această companie ar avea un management defectuos.

Pe 15 octombrie 2019, Inspectoratul Național de Investigații (INI) și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au pornit urmărirea penală în două cauze penale, pe faptul delapidării averii străine și abuzului de serviciu, comise de persoane publice care gestionau S.A „Moldtelecom”, după ce directorul Agenției Proprietați Publice (APP) a anunțat despre mai multe nereguli depistate în cadrul unui audit financiar efectuat în cadrul companiei SA „Moldtelecom”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău