Trei bărbați ucraineni, ajunși ilegal în R. Moldova, depistați la Bălți. Au achitat 14 000 dolari pentru trecerea clandestină

  • 11 Septembrie 2023 12:45
Trei bărbați ucraineni, ajunși ilegal în R. Moldova, depistați la Bălți. Au achitat 14 000 dolari pentru trecerea clandestină

Un conațional este cercetat penal pentru organizarea migrației ilegale, acesta a asigurat trecerea clandestină a frontierei de stat pentru trei cetățeni ucraineni. Conform informațiilor aceștia au achitat o sumă de 14 000 dolari, transmite Poliția de Frontieră.

Astfel, în baza măsurilor speciale de investigații și de urmărire penală, întreprinse în comun de către Direcția regională Nord sub conducerea Procuraturei Briceni, a fost stabilit că un complice al unui grup infracțional organiza traversarea clandestină a frontierei moldo-ucrainene, prin ocolirea punctelor de trecere a frontierei de stat. Bănuitul avea rolul de preluarea și cazarea victimelor, ulterior transportarea acestora către frontiera cu România.

Din spusele celor trei, pentru a le fi asigurată migrarea ilegală din Ucraina în Uniunea Europeană au achitat 14 000 dolari SUA.

Totodată, au avut loc percheziții în raionul Briceni, de la domiciliul  persoanei bănuite de organizarea migrației ilegale, unde în urma percheziției a fost depistată și ridicată o armă, deținută ilegal și mai multe obiecte care vor servi în calitate de probe pe cauza penală. 
Bănuitul în vârstă de 40 de ani, originar din r. Briceni a fost reținut pentru 72 de ore.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău