Trei bărbați riscă amenzi după ce au prezentat la frontieră teste COVID false

  • 11 Octombrie 2021 15:10
Trei bărbați riscă amenzi după ce au prezentat la frontieră teste COVID false
Foto: IGPF

Trei bărbați riscă amenzi după ce au fost documentați la frontieră că au prezentat certificate de vaccinare și testele Covid-19 false, comunică MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, unul din bărbați s-ar fi vaccinat în dimineața când îi fusese deja autorizată ieșirea de pe teritoriul Republicii Moldova.

Incidentul a fost înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute, în punctul de trecere Leușeni. În dimineața zilei de 10 octombrie, pe sensul de intrare în țară s-a apropiat un tânăr de 28 ani, domiciliat în raionul Căușeni. Pentru a fi scutit de autoizolare, bărbatul a prezentat dovada imunizării cu vaccinul Johnson & Johnson, care ar fi fost eliberată de o instituție medicală din Chișinău. În cadrul verificărilor suplimentare polițiștii de frontieră au constatat că în dimineața din ziua vaccinării tânărul ar fi ieșit din țară prin punctul de trecere Leușeni, notează sursa citată.

La audieri, acesta a declarat că certificatul este autentic și posibil s-ar fi produs o eroare ce ține de data emiterii documentului.

Alte două teste Covid-19 cu semne vizibile de falsificare au fost identificate de către polițiștii de frontieră din punctele de trecere Costești și Palanca. Asupra ambelor acte au fost depistate lipsa elementelor de protecție și neconcordanța detaliilor.

În toate cele trei cazuri au fost inițiate cercetări pentru elucidarea tuturor circumstanțelor. Dacă vor fi găsi vinovați, bărbații riscă amendă penală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
8
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
6
Arhivă Radio Chișinău