Trei acte falsificate și o remorcă cu nereguli, ridicate la trecerea frontierei

  • 28 Martie 14:22
Trei acte falsificate și o remorcă cu nereguli, ridicate la trecerea frontierei

Polițiștii de frontieră au depistat asupra unui conațional o carte de identitate românească cu indici rezonabili de falsificare. La audieri, tânărul a recunoscut că intrase în posesia documentului în urma unei înțelegeri cu intermediari, contra sumei de 100 EUR. Documentul respectiv a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. Cercetările continuă, informează Poliția de Frontieră.

O remorcă a fost ridicată în punctul de trecere a frontierei Cahul pe motiv că numărul de identificare (VIN) de pe șasiu nu coincide cu cel din certificatul de înmatriculare. Până la elucidarea circumstanțelor și luarea unei decizii, remorca a fost indisponibilizată pe teritoriul Sectorului.

La audieri, șoferul de 24 de ani a declarat că a închiriat remorca și nu a făcut verificările necesare. Cercetările pe caz continuă.

Angajații Poliției de Frontieră documentează doi conducători auto care dețineau permise de conducere falsificate.

Un cetățean al Indiei s-a legitimat ca șofer în baza unui permis de conducere, pretins a fi eliberat de autoritățile competente ale Indiei. Supus verificărilor cu tehnica specială din dotare, documentul prezenta semne vizibile de falsificare. 

La audieri, conducătorul auto a declarat că a obținut permisul pe cale legală. Șoferul a făcut cale întoarsă de la frontieră în calitate de pasager.

Cel de-al doilea permis de conducere moldovenesc cu indici de falsificare a fost depistat în portmoneul unui șofer de microbuz de pe ruta „Moldova-Moscova”. Cazul a avut loc astăzi, 28 martie pe direcția ieșire din țară, în PTF Costești.

Conducătorul microbuzului, în vârstă de 54 de ani, domiciliat în or. Ialoveni, a declarat că nu este în cunoștință de cauză, doar urma să transmită permisul care i-a fost înmânat de către o persoană necunoscută din Chișinău.

Conform procedurilor legale, documentele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei. În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazul privind deținerea și folosirea actelor oficiale false.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:0 m/s
Wed
25
Thu
23
Fri
21
Sat
25
Sun
26
Arhivă Radio Chișinău