Trei acte falsificate și o remorcă cu nereguli, ridicate la trecerea frontierei

  • 28 Martie 14:22
Trei acte falsificate și o remorcă cu nereguli, ridicate la trecerea frontierei

Polițiștii de frontieră au depistat asupra unui conațional o carte de identitate românească cu indici rezonabili de falsificare. La audieri, tânărul a recunoscut că intrase în posesia documentului în urma unei înțelegeri cu intermediari, contra sumei de 100 EUR. Documentul respectiv a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. Cercetările continuă, informează Poliția de Frontieră.

O remorcă a fost ridicată în punctul de trecere a frontierei Cahul pe motiv că numărul de identificare (VIN) de pe șasiu nu coincide cu cel din certificatul de înmatriculare. Până la elucidarea circumstanțelor și luarea unei decizii, remorca a fost indisponibilizată pe teritoriul Sectorului.

La audieri, șoferul de 24 de ani a declarat că a închiriat remorca și nu a făcut verificările necesare. Cercetările pe caz continuă.

Angajații Poliției de Frontieră documentează doi conducători auto care dețineau permise de conducere falsificate.

Un cetățean al Indiei s-a legitimat ca șofer în baza unui permis de conducere, pretins a fi eliberat de autoritățile competente ale Indiei. Supus verificărilor cu tehnica specială din dotare, documentul prezenta semne vizibile de falsificare. 

La audieri, conducătorul auto a declarat că a obținut permisul pe cale legală. Șoferul a făcut cale întoarsă de la frontieră în calitate de pasager.

Cel de-al doilea permis de conducere moldovenesc cu indici de falsificare a fost depistat în portmoneul unui șofer de microbuz de pe ruta „Moldova-Moscova”. Cazul a avut loc astăzi, 28 martie pe direcția ieșire din țară, în PTF Costești.

Conducătorul microbuzului, în vârstă de 54 de ani, domiciliat în or. Ialoveni, a declarat că nu este în cunoștință de cauză, doar urma să transmită permisul care i-a fost înmânat de către o persoană necunoscută din Chișinău.

Conform procedurilor legale, documentele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei. În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazul privind deținerea și folosirea actelor oficiale false.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău