Trei acorduri cu CSI, care vizează domeniul militar și cel al combaterii terorismului, au fost denunțate de Parlamentul de la Chișinău

  • 29 Februarie 13:49
Trei acorduri cu CSI, care vizează domeniul militar și cel al combaterii terorismului, au fost denunțate de Parlamentul de la Chișinău

Parlamentul a denunțat astăzi încă trei acorduri încheiate pe platforma CSI, care vizează colaborarea în domeniul militar și cel al combaterii terorismului.

Primul dintre acestea se referă la principiile asigurării Forțelor Armate ale statelor CSI cu armament, tehnică, mijloace materiale etc, semnat la Minsk în 1992.  Deputații au denunțat și Acordul privind Grupurile observatorilor militari și Forțele Colective de menținere a păcii în CSI și a Protocolului adițional, ambele semnate în 1992.

Potrivit Ministerului Apărării, denunțarea acordurilor reiese din lipsa de aplicabilitate și din faptul că Rep. Moldova nu interacționează în domeniile politico-militare în cadrul CSI.

Cel de-al treilea acord denunțat vizează colaborarea în domeniul combaterii terorismului și altor forme violente de manifestare a extremismului. Denunțarea acestuia este motivată de lipsa colaborării pe acest segment și a beneficiilor pentru Serviciul de Informații și Securitate.

Denunțarea Acordurilor nu a fost susținută de deputații din opoziția socialist-comunistă, și din fostul partid ”Șor”, scos în afara legii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău