Trecerea la televiziunea digitală se amână 

  • 06 Decembrie 2017 17:38
Trecerea la televiziunea digitală se amână 

Termenul de încheiere a tranziției la televiziunea digitală terestră în Republica Moldova a fost prelungit până pe martie 2020, transmite IPN cu referire la un proiect de lege aprobat de Guvern privind modificarea și completarea  Legii privind comunicațiile electronice și alte acte legislative în vigoare.

Termenul fixat inițial a fost 17 iunie 2015, ulterior fiind extins până la 31 decembrie anul curent, transmite IPN.

Vicepremierul Octavian Calmâc a explicat această amânare prin faptul că radiodifuzorii nu sunt pregătiți să creeze multiplexele regionale sau să înceapă emisia prin multiplexul cu acoperire națională. Ei nu dispun nici de mijloace tehnice, nici de bani.

În nota informativă a proiectului se spune că o parte dintre radiodifuzorii care au obținut licențe de emisie pentru utilizarea capacității multiplexului A cu acoperire națională au solicitat Consiliului Coordonator al Audiovizualului, din motive financiare, să le fie extins termenul de începere a emisiei prin multiplex.

S-a prefigurat ideea de a sincroniza încheierea perioadei de tranziție la televiziune digitală cu termenul de valabilitate a licențelor de utilizare a canalelor și frecvențelor radio pentru televiziune analogică terestră, a mai spus Octavian Calmâc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,54 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău