Tratamentul anti-COVID-19 cu anticorpi dezvoltat de Regeneron a demonstrat o protecție de cel puțin opt luni

  • 08 Noiembrie 2021 16:22
Tratamentul anti-COVID-19 cu anticorpi dezvoltat de Regeneron a demonstrat o protecție de cel puțin opt luni

Compania americană Regeneron Pharmaceuticals a anunțat luni că o singură doză a tratamentului său anti-COVID-19, ce constă într-un cocktail de anticorpi, a redus cu 81,6% riscul de a contracta această maladie în intervalul cuprins între a doua lună și cea de-a opta lună după administrare, în cadrul unui studiu clinic de fază finală, informează Reuters.

Rezultatele studiului au arătat că această terapie cu anticorpi, denumită REGEN-COV, are potențialul de a oferi o imunitate pe termen lung împotriva infecțiilor COVID-19, a declarat Myron Cohen, coordonatorul programelor de cercetare bazate pe anticorpi monoclonali din cadrul COVID Prevention Network, o structură sponsorizată de National Institutes of Health (NIH) din Statele Unite, scrie Agerpres.

O astfel de imunitate este deosebit de importantă pentru persoanele cu imunitate compromisă și pentru cele care nu răspund la vaccinuri, au precizat reprezentanții companiei Regeneron.

Anterior, această terapie a arătat că reduce cu 81,4% riscul de a contracta COVID-19 în prima lună după administrare.

În timpul perioadei de monitorizare de opt luni, nu au existat spitalizări cauzate de COVID-19 în grupul REGEN-COV, însă în grupul placebo au fost înregistrate șase spitalizări de acest timp, a informat compania Regeneron.

În luna iulie, agențiile americane de reglementare a medicamentelor au extins autorizația acordată terapiei REGEN-COV, pentru ca ea să poată fi utilizată ca tratament preventiv pentru persoane care intră în contact cu indivizi infectați și pentru cei cu risc sporit în urma expunerii prelungite, precum angajații din aziluri și din închisori.

Tratamentul cu anticorpi Regeneron a fost autorizat în Statele Unite în noiembrie 2020 pentru tratarea persoanelor cu simptome ușoare sau moderate de COVID-19. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
34,4
Cer senin
Umiditate:14 %
Vint:3,6 m/s
Thu
22
Fri
21
Sat
23
Sun
24
Mon
23
Arhivă Radio Chișinău