Tratamente naturiste. Remedii împotriva infecțiilor respiratorii

  • 11 Februarie 2016 15:15
Tratamente naturiste. Remedii împotriva infecțiilor respiratorii

Iarna, la școală sau la serviciu, trăim în mod constant, într-o adevărată „supă“ de bacterii și virusuri.

O alimentație bogată în semipreparate, grăsimi, sare sau zahăr, alergiile nediagnosticate, lipsa exercițiului fizic, lipsa unui somn odihnitor de 8 ore, habitatul în orașe mari, suprapopulate, consumul apei de la robinet, băuturi carbogazoase dulci sau alcoolice, fumatul sau stresul, sunt doar câțiva factori care pot declanșa o criză a sistemului imunitar.

Consecințele: instalarea infecțiilor respiratorii, a gripei, a alergiilor, a senzației de oboseală și letargie, a problemelor gastrointestinale, a unor infecții repetate sau a semnelor de îmbătrânire prematură.

Uleiul esențial din busuioc:

- antioxidant puternic, cu acțiune antibacteriană, cu proprietăți antivirale, antimicrobiene, antiinflamatorii și antialergenic
- antiseptic, diuretic, analgezic, antiinflamator, febrifug
- stimulează sistemul imunitar
- are acțiune anticancerigenă, antiinflamatoare, îmbunătățește circulația sanguina
- reduce inflamațiile și calmează durerea
- un bun remediu în cazul luxațiilor, echimozelor și al întinderilor musculare

Uleiul esențial de Eucalipt oferă avantajele fitoterapiei și aromaterapiei prin intermediul capsulelor 100% vegetale, fiind un supliment alimentar recomandat în cazul afecțiunilor respiratorii acute și cronice (sinuzite, bronșite, rinite) în cazul copiilor mai mari de 6 ani și adulților. Prezintă proprietăți antiseptice, expectorante, antiinflamatoare și calmante asupra sistemului respirator.

De asemenea, este indicat în perioadele de convalescență și refacere a organismului.

Suplimentele pe bază de echinacea și chimen negru ajută la creșterea rezistenței organismului prin stimularea capacității de autoapărare, fiind util persoanelor cu imunitate scăzută, în special pe perioada iernii și pentru refacerea organismului după perioade lungi de boală. Combinația de extract de echinaceea (cu acțiune antivirală asupra virusului gripal și herpesvirusurilor, ajută la reducerea inflamațiilor și la regenerarea celulară) și chimen negru (cu efect imunomodulator) ajută la detoxifierea organismului și eliminarea toxinelor.

Atenție!

Se recomandă consultarea medicului înainte de cura cu echinaceea și chimen negru deoarece este:
- contraindicat femeilor însărcinate sau care alăptează
- contraindicat persoanelor sub 18 de ani
- interzisă asocierea lui cu corticosteroizii

Efectele pozitive se pot observa după o perioadă de 3-6 săptămâni de tratament, timpul minim fiind de trei luni pentru întărirea imunității.

Sfatul specialistului:

„Un mod de viață cât mai puțin nociv poate să ajute la echilibrarea imunității chiar și în situații limită. Așadar alimentația este o parte importantă a acestei soluții. În afară de hitratarea obligatorie cu 6-8 pahare de apă pe zi, consumul regulat de proteine, glucide și lipide într-o formă cât mai dietetică și apropiată de natural, se impune consumul unor suplimente care ne pot crește rezistența pe perioada sezonului rece“.

Sursa: antenasatelor.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău