Trasee turistice mixte România-Republica Moldova, din toamnă
-
09 Februarie 2015 13:53
Din toamna acestui an ar putea fi puse în aplicare câteva trasee turistice România-Republica Moldova, ceea ce le va permite turiștilor străini să viziteze și cele mai importante destinații din Republica Moldova.
Un proiect în acest sens este discutat de autoritățile turistice de la Chișinău și București.
Discuțiile despre traseele mixte au început încă anul trecut, iar în curând reprezentanții instituțiilor de la Chișinău și București urmează să examineze detaliile tehnice ale proeictului, a declarat pentru Radio Chișinău directorul general al Agenției Turismului din Republica Moldova, Nicolae Platon. El a precizat că inițial va fi vorba de patru trasee turistice mixte: „drumul vinului”, „bijuteriile medievale”, „drumul mănăstirilor” și „turismul cultural”, care vor dura, în funcție de preferințe, de la una până la 3 zile. Acestea vor cuprinde cele mai importante destinații turistice precum vinăriile, cetatea Sorocii, dar și cele mai cunoscute mănăstiri. Nicolae Platon:
Victor Bivol, administratorul filialei de la Chișinău a unei agenții de turism românești, susține că deja au existat solicitări ale unor turiști străini care merg în România să viziteze și obiective turistice din Republica Moldova. El consideră că dacă va exista și un program special, traseele mixte România-Republica Moldova vor fi de perspectivă.
Potrivit Biroului Național de Statistică, în primele nouă luni ale anului trecut, Republica Moldova a fost vizitată de 67 de mii de turiști, în scădere cu peste 6% față de aceeași perioadă a anului 2013. Cele mai vizitate obiective turistice din Republica Moldova sunt vinăriile Cricova și Mileștii Mici, mănăstirea Curchi și Orheiul Vechi.