Tranzacția săptămânii: Un gigant IT a preluat 51% din capitalul unei firme în legătură cu Vladimir Plahotniuc (Mold-Street)

  • 01 Septembrie 2019 14:31
Tranzacția săptămânii: Un gigant IT a preluat 51% din capitalul unei firme în legătură cu Vladimir Plahotniuc (Mold-Street)

Grupul tehnologic S&T AG din Austria, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii și soluții IT în Europa Centrală și de Est, a achiziționat o cotă de 51% din capitalul firmei Bass Systems SRL din Moldova.

Tranzacția a fost efectuată pe 28 august 2019 și anunțată de Bursa din Taiwan, ca parte a unei operațiuni a producătorului de calculatoare industriale Hua Han, ce face parte din gigantul Foxconn Technology Group. Ultimul este acționar majoritar al grupului Ennoconn, ce deține peste 26% din capitalul S&T AG din Austria.

5,74 milioane de euro pentru o cotă de 51%

Potrivit presei din Taiwan valoarea totală a tranzacției este de 5.739.000 euro pentru o participație de 51% la capitalul social al Bass Systems SRL din Moldova.

Totodată este specificat că S&T AG au cumpărat participația de la o persoană fizică și nu de la o companie. Cine este această persoană fizică nu este specificat.

Menționăm că ultimele date de la Agenția Servicii Publice arată că la începutul lunii august 2019, Bass Systems SRL avea un capital social de 2,95 milioane lei, deținut de Assentis Holdings Limited din Cipru cu 72% și Onisim Popescu, care este și administrator la Bass Systems.

Potrivit unor surse în spatele Assentis Holdings Limited ar fi stat persoane apropiate de Partidul Democrat din Moldova și fostul lider Vladimir Plahotniuc.

Deocamdată nici compania austriacă și nici cea din Moldova nu au publicat sau comentat nimic despre această tranzacție.

Aflați mai multe pe Mold-Street.com

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău