Transportatorii din Chișinău anunță că vor continua să se afle în grevă

  • 24 Februarie 2020 13:55
Transportatorii din Chișinău anunță că vor continua să se afle în grevă

Transportatorii din Chișinău anunță că vor continua să se afle în grevă, după ce au întrerupt în această dimineață circulația microbuzelor pe câteva rute. Administratorii de rute cer majorarea tarifului, însă inițiativa nu este susținută de primărie. Edilul Ion Ceban a cerut rezilierea contractelor cu firmele care au decis sistarea transportului.

Transportatorii susțin că prețul de trei lei pentru o călătorie poate fi păstrat cu o singură condiție, dacă firmele vor fi subvenționate din buget. Potrivit lor, tariful real este de  9,81 lei. Totuși, greva nu este una generă, deoarece unele companii de transport au  lucrat în mod obișnuit.

Președintele Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, spune că acțiunile de protest vor continua, însă chișinăuienii vor fi informați din timp.

„Proteste vor mai fi pentru că, analizând reacția de azi a primarului general, dumnealui practic ne împinge spre aceste proteste”, a precizat Oleg Alexa.

Municipalitatea refuză majorarea tarifului solicitată de transportatori, Mai mult, primarul Ion Ceban a cerut procuraturii să investigheze activitatea firmelor de transport și rezilierea contractelor cu companiile care sunt în grevă. Potrivit lui, protestul proprietarilor de rute este doar o tentativă de a pune presiune pe municipalitate.

„Noi nu cedăm acestor presiuni, a unor afaceriști șmecheri care au făcut averi enorme și și-au bătut joc de municipalitate, de oraș”, a spus Ion Ceban.

Prețul de trei lei pentru o călătorie cu microbuzul a fost stabilit în 2006, în baza unei decizii a Consiliului Municipal Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău