Transnistria va crea propria Agenție de reglementare în energetică. „Este o cerinţă necesară pentru funcţionarea sistemului de transport de gaze începând cu noul an”

  • 16 Octombrie 12:39
Transnistria va crea propria Agenție de reglementare în energetică. „Este o cerinţă necesară pentru funcţionarea sistemului de transport de gaze începând cu noul an”

Așa-numitul ministru al economiei din stânga Nistrului a pregătit un pachet de proiecte de legi referitoare la reglementarea şi asigurarea funcţionării sectorului energetic în Transnistria.

Potrivit INFOTAG cu referire la site-ul „guvernului” regiunii, "obiectivul principal al proiectelor de lege este implementarea cerinţelor în domeniul asigurării energetice în domeniul juridic al Transnistriei, liberalizarea pieţei şi asigurarea aprovizionării continue de gaze pe teritoriul republicii".

Documentele au fost deja aprobate de „guvern” şi au fost transmise Sovietului Suprem spre aprobare. În special, este vorba de proiectul de lege "cu privire la organizarea şi funcţionarea Agenţiei pentru reglementarea de stat pe piaţa energetică".

Potrivit documentului, acesta va fi un organ de reglementare independent în domeniul energiei electrice, gazelor, căldurii şi alimentării cu apă cu drepturi şi obligaţii de persoană juridică. Iar sarcina principală este "implementarea politicii de stat în domeniul energiei".

Potrivit premierului Alexandr Martînov, acest proiect de lege, precum şi cele privind gazele naturale, privind transportul magistral de gaze naturale şi privind piaţa gazelor naturale au apărut în urma întâlnirilor cu delegaţiile întreprinderilor ruse ale complexului energetic şi de combustibil.

"Conţinutul proiectelor este o cerinţă necesară pentru funcţionarea sistemului de transport de gaze al Transnistriei începând cu noul an. La pregătirea acestora, împreună cu cerinţele internaţionale, au fost luate în considerare interesele RMN atât în ceea ce priveşte sistemul de transport al gazului, cât şi mecanismele de transport şi furnizare a gazelor naturale", a explicat el.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chişinău
8 °C
câțiva nori
Umiditate:100 %
Vint:1,5 m/s
Wed
15 °C
Thu
11 °C
Fri
10 °C
Sat
9 °C
Sun
6 °C

Curs oficial BNM 12 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2244 0.0186
USD 17.4348 0.0186
RON 4.0365 0.0023
UAH 0.7123 0.0011
RUB 0.2726 -0.0002
Arhivă Radio Chișinău