Transnistria va crea propria Agenție de reglementare în energetică. „Este o cerință necesară pentru funcționarea sistemului de transport de gaze începând cu noul an”

  • 16 Octombrie 2019 12:39
Transnistria va crea propria Agenție de reglementare în energetică. „Este o cerință necesară pentru funcționarea sistemului de transport de gaze începând cu noul an”

Așa-numitul ministru al economiei din stânga Nistrului a pregătit un pachet de proiecte de legi referitoare la reglementarea și asigurarea funcționării sectorului energetic în Transnistria.

Potrivit INFOTAG cu referire la site-ul „guvernului” regiunii, "obiectivul principal al proiectelor de lege este implementarea cerințelor în domeniul asigurării energetice în domeniul juridic al Transnistriei, liberalizarea pieței și asigurarea aprovizionării continue de gaze pe teritoriul republicii".

Documentele au fost deja aprobate de „guvern” și au fost transmise Sovietului Suprem spre aprobare. În special, este vorba de proiectul de lege "cu privire la organizarea și funcționarea Agenției pentru reglementarea de stat pe piața energetică".

Potrivit documentului, acesta va fi un organ de reglementare independent în domeniul energiei electrice, gazelor, căldurii și alimentării cu apă cu drepturi și obligații de persoană juridică. Iar sarcina principală este "implementarea politicii de stat în domeniul energiei".

Potrivit premierului Alexandr Martînov, acest proiect de lege, precum și cele privind gazele naturale, privind transportul magistral de gaze naturale și privind piața gazelor naturale au apărut în urma întâlnirilor cu delegațiile întreprinderilor ruse ale complexului energetic și de combustibil.

"Conținutul proiectelor este o cerință necesară pentru funcționarea sistemului de transport de gaze al Transnistriei începând cu noul an. La pregătirea acestora, împreună cu cerințele internaționale, au fost luate în considerare interesele RMN atât în ceea ce privește sistemul de transport al gazului, cât și mecanismele de transport și furnizare a gazelor naturale", a explicat el.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
21
Cer fragmentat
Umiditate:56 %
Vint:3,1 m/s
Sat
22
Sun
21
Mon
22
Tue
23
Wed
24

Curs oficial BNM 05 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4833 -0.0546
USD 17.3920 -0.0487
RON 4.0272 -0.0103
UAH 0.6518 -0.0018
RUB 0.2515 -0.0018
Arhivă Radio Chișinău