Transnistria renunță la așa zisa Cartea Verde

  • 08 Aprilie 2015 08:24
Transnistria renunță la așa zisa Cartea Verde

Victor Osipov și Nina Ștanski au convenit la 7 aprilie în privința unei decizii protocolare prin care șoferii cu automobile înmatriculate în Republica Moldova nu vor mai fi obligați să dețină așa-numita ”cartea verde” când merg în regiunea transnistreană.

”Acest mecanism presupune faptul că operatorii din domeniul asigurărilor vor trebui să reacționeze între ei astfel încât conducătorii mijloacelor auto sau părțile pătimite în cadrul unor accidente să-și poată recupera daunele indiferent de locul unde au fost emise polițele obligatorii de răspundere civilă și indiferent de locul se pot întâmpla accidente”, a declarat Osipov.
 
El a precizat că până acum în Transnsitria nu a existat instrumentul de asigurare de răspundere civilă auto, iar decizia protocolară presupune că acest intrument să fie creat și în regiunea din stâțnga Nistrului.
 
”Faptul că atât experții cât și negociatorii au reușit să ajungă la un asemenea de proiect de document comun deja credem că este un pas înainte care poate scoate tensiunea legată de perspectiva din perspectiva de a introduce asigurări auto pentru conducătorii mijloacelor de transport din Republica Moldova atunci când călătoresc în Transnistria”, a mai declarat vicepremierul Victor Osipov.
 
Amintim că Tiraspolul a decis introducerea obligatoire a deținerii Cărții verzi de către conducătorii automobilelor înregistrate în Republica Moldova de la 1 aprilie curent. La 1 aprilie administrația de la Tiraspol a suspendat introducerea asigurării auto până la 14 aprilie, în urma unei discuți itelefonice dintre premeirul Chiril Gaburici și liderul separatist transnistrean Evgheni Șevciuk.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău