Transmiterea Stadionului Republican Ambasadei SUA - aprobată de Guvern

  • 18 Iulie 2018 15:52
Transmiterea Stadionului Republican Ambasadei SUA - aprobată de Guvern

Proiectul privind transmiterea terenului pe care se află Stadionul Republican Ambasadei SUA în R. Moldova a fost aprobat, miercuri, 18 iulie, în cadrul ședinței Guvernului.

Prevederile documentului arată că se se permite desființarea Stadionului Republican din municipiul Chișinău, proprietate publică a statului, cu suprafața de 5,1814 hectare, pentru construcția sediului Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

„Prin derogare de la art. 23 din Legea nr.121-XVI din 4 mai 2007 privind administrarea și deetatizarea proprietății publice (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2007, nr.90-93, art.401), cu modificările și completările ulterioare, se permite transmiterea cu titlu oneros, la preț de piață, a terenului cu suprafața de 5,1814 ha din str. Tighina, 12, municipiul Chișinău, proprietate publică a statului domeniul privat, pentru construcția sediului Ambasadei Statelor Unite ale Americii”, mai prevede proiectul respectiv. 

În același timp, autorul inițiativei legislative, Guvernul, va asigura determinarea valorii bunului imobil, negocierea prețului și semnarea contractului de vânzare-cumpărare a bunului imobil, pentru a garanta transmiterea cu titlu oneros a acestei proprietăți Ambasadei. 

Menționăm că termenul de „titlu oneros” reprezintă, potrivit definiției, „contract prin care fiecare parte urmărește să obțină un avantaj în schimbul obligațiilor pe care și le asumă”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău