Transfugul Vladimir Vitiuc ar putea reveni în Parlament

  • 12 Mai 09:50
Transfugul Vladimir Vitiuc ar putea reveni în Parlament

Vladimir Vitiuc, cercetat pentru îmbogățire ilicită, ar putea reveni în Parlament pe listele Partidului „ȘOR”. Astăzi, 12 mai, Comisia Electoral Centrală a inițiat procedura de validare a mandatului de deputat, transmite Radio Chișinău.

Hotărârea a fost susținută de șase membri ai CEC.

Președinta Comisiei, Angelica Caraman, a declarat că pe data de 2 mai CEC a luat act de hotărârea Parlamentului din 27 aprilie prin care s-a constatat încetarea de drept a calității de deputat a lui Ilan Șor și s-a declarat vacant mandatul de deputat al PPȘor.

Pe 27 aprilie, ca urmare a unei hotărâri adoptate de Parlament, liderul Partidului politic Șor, Ilan Șor, a rămas fără mandatul de deputat. Legislativul a luat act de hotărârea Curții de Apel Chișinău prin care politicianul fugar a fost condamnat la 15 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Formațiunea a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu hotărârea Parlamentului privind încetarea de drept a mandatului de deputat al lui Ilan Șor. Sesizarea a fost respinsă ca inadmisibilă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:2,06 m/s
Thu
18
Fri
16
Sat
15
Sun
21
Mon
13
Arhivă Radio Chișinău