Transferul elevilor în altă școală a fost simplificat

  • 10 Decembrie 2017 13:02
Transferul elevilor în altă școală a fost simplificat

Părinților le va fi mai ușor să-și transfere copii dintr-o școală în alta. Despre acest fapt s-a anunțat în cadrul unei ședințe organizate de direcția Cadrul național al calificărilor a Ministerului Educației.

Astfel, direcțiile raionale de învățământ vor fi responsabile de recunoaștere și echivalare a perioadelor de studii efectuate în străinătate pentru persoanele care nu dețin acte finale de studii (certificat/atestat/diplomă) și solicită continuarea studiilor în învățământul primar și gimnazial, notează Tv8.

În acest scop, în cadrul ședinței s-au trasat activitățile care urmează a fi desfășurate pentru a ușura activitatea delegată către direcțiile raionale de învățământ:


– Direcția Cadrul național al calificărilor și Centrul de Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație vor organiza instruirea persoanelor desemnate responsabile în cadrul organelor locale de specialitate în domeniul învățământului de recunoașterea și echivalarea perioadelor de studii efectuate în străinătate;
– Va fi elaborat Ghidul cu privire la procesul de recunoaștere și echivalare a perioadelor de studii efectuate în străinătate pentru continuare studiilor în învățământul general.

De asemenea, ministerul Educației va delega direcțiilor raionale de învățământ și atribuțiile de realizare a procesului de recunoaștere și echivalare a perioadelor de studii efectuate în străinătate pentru persoanele care dețin acte finale de studii (certificat/atestat/diplomă) și solicită continuarea studiilor în învățământul liceal din țară.

În semestrul I al anului 2018, ca urmare a elaborării și aprobării actelor normative, atribuțiile de realizare a procesului de recunoaștere și echivalare a actelor de studii eliberate de instituțiile de învățământ din străinătate pentru persoanele care solicită continuarea studiilor în instituțiile de învățământ profesional de diferite nivele (profesional tehnic și superior) vor fi delegate instituțiilor de învățământ superior și profesional tehnic din țară.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău