Transfer gratuit de la Chișinău către aeroportul din Bacău: beneficiari și condiții

  • 30 Noiembrie 2023 16:09
Transfer gratuit de la Chișinău către aeroportul din Bacău: beneficiari și condiții

Pasagerii interesați de transferul gratuit de la Chișinău la Aeroportul Internațional „George Enescuˮ din Bacău și retur, prin programul Bacău Re-Connect, trebuie să o facă, cu cel puțin 24 de ore înainte, rezervarea locului în microbuz și să prezinte un bilet de avion care are ca punct de plecare sau sosire aeroportul din Bacău, relatează IPN.

Procedura a fost explicată de către directorul comercial al Aeroportului Internațional „George Enescuˮ din Bacău, Gabriel Mariuță. Prin acest proiect, pasagerilor din Moldova li se oferă o alternativă și experiență plăcută, luând în considerare faptul că în ultimii ani au fost făcute investiții de 75 de milioane de euro în infrastructura aeroportuară, având astăzi o pistă nouă, un terminal nou și servicii de înaltă calitate, a menționat directorul într-o conferință de presă la IPN.
 
În prima fază a programului Bacău Re-Connect, inițiat de Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău în parteneriat cu Consiliul Județean Bacău, a fost asigurată conectivitatea la nivel local, la nivel inter-județean, iar ulterior a fost identificată nevoia și solicitarea cetățenilor din Republica Moldova de a asigura conectivitate și cu Chișinău. Aceasta necesitate a fost identificată datorită colaborării cu Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor (IDEP) și prin chestionarele efectuate în interiorul aeroportului pentru a evalua gradul de satisfacție al pasagerilor. Din aceste două modalități a rezultat nevoia de a asigura un transfer și de a pune la dispoziție o conectivitate cu Republica Moldova.

„Ne bucurăm că practic putem contribui și noi la creșterea și dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre România și Republica Moldova prin oferirea acestei conectivități. Valabilitatea efectivă a programului este până la data de 31.12.23, până la sfârșitul acestui an, urmând ca după aceea, probabil, companiile private să preia și să deruleze acest serviciu în continuareˮ, a declarat Gabriel Mariuță.

 

Plecarea se asigură de la aeroportul din Bacău la Autogara Sud din Chișinău între orele 18:00 – 00:15 și de la 22:00 la 04:00. Iar de la Autogara Sud Chișinău la aeroportul din Bacău în intervalul 00:15 – 06:00 și 06:00 – 12:00.

Informații referitoare la program și modalități de rezervare a biletului se regăsesc pe site-ul oficial al Aeroportului Internațional „George Enescuˮ din Bacău, Consiliului Județean Bacău și a operatorului de transport.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,06 m/s
Sun
7
Mon
7
Tue
8
Wed
10
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău