Cererea lui Traian Băsescu pentru cetățenia R. Moldova ar putea fi examinată în regim prioritar

  • 18 Martie 2016 11:21
Cererea lui Traian Băsescu pentru cetățenia R. Moldova ar putea fi examinată în regim prioritar

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, și soția sa Maria au depus cereri pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova, a confirmat pentru Radio Chișinău serviciul de presă al Președinției de la Chișinău.

Cererea de obținerea a cetățeniei Republicii Moldova a fost depusă de către fostul președinte al României, Traian Băsescu, și soția sa, la data de 8 martie 2016, iar acum se află la etapa de avizare din partea mai multor instituții. Ulterior, va fi examinată de către șeful statului, potrivit serviciului de presă al președinției. Deși termenul legal este de un an, solicitarea fostului președinte român ar putea fi examinată în regim prioritar, fiind vorba despre o persoană cu statut special, a precizat pentru Radio Chișinău, Ana Samson, consultant principal pentru relații publice al Președinției.


Traian Băsescu, a declarat de mai multe ori că își dorește să devină cetățean al Republicii Moldova.

Fostul președinte român a fost ultima dată la Chișinău pe 2 aprilie 2015, când a fost decorat cu Ordinul ”Ștefan cel Mare”,  decorația militară supremă a Republicii Moldova, acordată de către președintele Nicolae Timofti pentru eforturile lui Traian Băsescu în promovarea ”stabilității, securității și democrației în regiune, precum și pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în procesul de formare a personalului din domeniile apărării”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău